Sluiten
logo spark-pmt hans wessels prijzen

Rots & Water trainingen

"Rots & Water" is een sociale weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor kinderen die op een goede manier voor zichzelf willen leren opkomen en met anderen willen leren omgaan. In de "Rots & Water training" leren de kinderen door middel van sportieve opdrachten de krachten en zwakke punten van de "Rots & Water houding".

"Rots" staat voor stevig staan, kracht voelen en voor jezelf opkomen. Dit kan kinderen helpen om te gaan met onder meer pesterijen en groepsdruk. De "Rots" staat voor geloven in jezelf, je eigen mening en je eigen standpunt. Zo leer ik hen een stevige basis aan en zorg ik dat de kinderen voor zichzelf durven en kunnen opkomen.

"Water" staat voor het in contact blijven met je eigen gevoel en dat van een ander en het kunnen meebewegen samen met de ander. Daarom staat bij deze houding samenwerken, vriendschap, verbondenheid en communicatie centraal. Daarbij omvat "Water" het bewustzijn van eigen gevoelens en idee├źn, maar ook aandacht hebben voor die van anderen.